maandag 31 maart 2014

Briefje aan mijn baby

Lieve baby,
Er zijn nu vijf maanden voorbij sinds wij jou voor het eerst verwachtten. Bijna iedereen zegt dat het geen lange tijd is, maar voor ons is het een eeuwigheid. Elke maand die weer voorbij komt en elk teken van dat jij er niet bent voelt aan als een zware tegenslag. De moed om de goede dingen te blijven doen zinkt mij in de schoenen. Toch weet ik dat ik moet volhouden en dat je op een dag besluit bij ons te komen. 
Je weet het misschien nog niet, jij bent een heel bijzonder kind. Omdat je van mij en M bent. Er is maar een zoals jij en als jij besluit niet te komen, dan gaat er nooit een zoals jij bestaan. Bijzonder, omdat we al jaren aan het voorbereiden zijn op jouw komst. 
Ik heb nu heel erg veel last van onrust en het is vervelend om niet te weten wanneer je komt. Toch heb ik er een blind vertrouwen in dat jij een plan hebt, een plan dat ik niet ken en waarschijnlijk is het een plan dat beter is dan dat van mij of eigenlijk ons.
Iedereen zegt me dat ik het idee los moet laten, alleen kan ik dat niet. Ik heb het geprobeerd. Geloof me, het is een vervelend gevoel om niet te weten. En dat is de reden voor mijn onrust. 
Je bent nu op een plaats waar wij je niet kunnen zien, waarschijnlijk is dat een mooie plaats. Misschien wil je weten wat je terug krijgt voor het komen naar deze kant van het zijn. Je hebt hier twee mensen die heel erg naar je uitkijken, die heel veel te bieden hebben, die heel veel van plan zijn met jou en heel veel in gedachten hebben voor jou, die er alles voor zullen doen om jou te geven wat jij verlangt. Naast deze twee mensen zijn er nog veel meer mensen in minstens twee landen die je op handen zullen dragen. Jij bent nu een engel, je bent mijn engel en wij bieden je menselijkheid met bijna alle voorrechten van een engel. Jij bestaat al, ik kan of eigenlijk wij kunnen jouw aanwezigheid voelen. Je bent onze droom, onze wens, onze missing piece of the puzzle. Ik zie je zo vaak in mijn dromen en ik kan niet meer wachten om je te voelen. 
Jij hebt een plan, ik weet het.  Ze zeggen 'Good things come to those who wait'. En er zit niets anders op dan wachten tot je er bent.

Jouw wachtende ouders,
M&S